U bioskopu „Moravicaˮ: Večeras dve premijere, darivanje na našoj FB stranici

Društvo

Repertoar bioskopa „Moravicaˮ ove nedelje pored filmova koji su u žiži interesovanja donosi i dve premijere, večeras će premijerno biti prikazani filmovi „Za danas tolikoˮ i „Prvo predskazanjeˮ.

„Za danas tolikoˮ je srpski dramski film koji je svoju premijeru doživeo na 52. Festu, gde je osvojio Politikinu nagradu „Milutin Čolićˮ za najbolji srpski film i nagradu za najbolju žensku ulogu.

Vasa (Nikola Rakočević) dolazi kući kako bi kompletirao sastav porodice Šarenac, tu su brat Moca (Filip Đurić) sa svojom ćerkom Martom, sestra Višnja (Ivana Vuković) i pas Kuliša. Odavno se nisu okupili pa su se uželeli jedni drugih i sve svoje ostale obaveze stavljaju pod drugi stepen prioriteta. Međutim, iznenada umire njihova učiteljica glume, Kika, kod koje su odrastali, od najstarije Vase do Marte. Svoju ulogu u ovom filmu ima i fenomenalni Goran Bogdan.

Film „Za danas tolikoˮ premijerno će biti prikazan večeras od 20 časova i 30 minuta, dok će se reprizno prikazati u nedelju (7. aprila) u terminu od 18 časova i 30 minuta.

„Prvo predskazanjeˮ donosi nam priču o mladoj Amerikanki koja biva poslata u Rim kako bi započela život u službi crkve, gde ona nailazi na tamu pod kojom dovodi u sumnju sopstvenu veru i otkriva zastrašujuću zaveru koja teži rađanju otelovljenja zla.

Radnja filma predstavlja događaje prikazane u čuvenom filmu „Predskazanjeˮ snimljenom pre skoro pola veka. Taj film nagrađen je Oskarom za najbolju originalnu muziku, glavnu ulogu tumačio je legendarni Gregori Pek, a režirao ga je Ričard Doner. Rediteljka ovog filma, Arkaša Stivenson, kaže da „Prvo predskazanjeˮ donosi priču čija je radnja smeštena pre popularne verzije filma iz 1976. godine, ali i da je namera da ono može da se gleda kao nezavisan horor naslov.

Premijera ovog horor filma zakazana je takođe večeras, ali u terminu od 18 časova i 30 minuta. Film će takođe biti prikazan i u utorak, 9. aprila, u terminu od 18 časova i 15 minuta.

Još jedan film se trenutno nalazi u žiži interesovanja, a to je film “Artur kralj”.

Tokom deset dana i 435 milja, neraskidiva veza se stvara između profesionalnog avanturističkog trkača Majkla Lajta, koga tumači Mark Volberg, i uličnog psa saputnika koji dobija ime Artur. Zasnovan na neverovatnoj istinitoj priči, “Artur kralj” prati Lajta, koji očajnički želi poslednju šansu za pobedu i koji ubeđuje sponzora da podrži njega i tim sportista na Svetskom prvenstvu u avanturističkim trkama u Dominikanskoj Republici. I dok je tim gurnut do svojih najviših granica izdržljivosti, Artur na potpuno drugačiji način pokazuje šta pobeda, odanost i prijateljstvo zaista znače.

Ovaj film biće prikazan u subotu u terminu od 18 časova i 15 minuta i sredu od 18 časova.

Na repertoaru se i dalje nalaze „Ruski konzulˮ i „Godzila protiv Konga: Novo carstvoˮ i to „Ruski konzulˮ će biti prikazan u subotu i utorak u terminu od 20 časova i 30 minuta, dok će „Godzila protiv Kongaˮ biti prikazan u nedelju i sredu takođeu terminu od 20 časova i 30 minuta.

Najmlađe posetioce bioskopa „Moravicaˮ i dalje očekuju crtani filmovi „Baba Jaga”„Kung Fu Panda 4 3D” i „Vau vau zvezda 2”. Filmovi su sinhronizovani na srpski jezik.

Prema planu i programu rada bioskopa „Moravica” neradani dani su petak (5. april) i ponedeljak (8. april).

Kompletan repertoar za period od 4. do 10. aprila možete pogledati na sledećoj fotografiji:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − two =