Planinarska akcija

У акцији „Оштре чуке” и стогодишња планинарка

Друштво

Осма традиционална планинарска акција „Оштра чука 2019 – три врха две планине” одржана је у суботу. Учешће у акцији узело је 250 планинара из 22 планинарска и бициклистичка клуба, међу њима и један планинар из Француске, па је акција добила и међународни карактер.

Међу планинарима се нашла Јелена Минарди, најстарија планинарка у Европи која је напунила 100 година. Лепо време је ишло на руку планинарима, акција је почела у 9 сати испред Етно ресторана „Калиновица”, на Озрену. Планинари су на располагању имали две стазе, тежу дужине 17 и лакшу дужине 7 километара. Циљ обе стазе био је код планинарског дома у Раденковцу где је приређен ручак за све учеснике.

‒ Имали смо среће да данас буде лепо време и добра видљивост па су планинари имали прилику да виде Стару планину, Радан, Копаоник, Гоч и остале планине у околини. Велику захвалност дугујемо ЈКП ‘Напредак’, Туристичкој организацији Сокобања, МЗ ‘Раденковац’, СО Сокобања и нашим куварима који су се потрудили и направили леп ручак ‒ рекао је Младен Антић, председник ПД Оштра чука.

Planinarska akcija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × one =