Sredstva za sport

Први пут новац унапред на рачуне спортских организација

Друштво Спорт

Представници спортских клубова са подручја општине Сокобања данас су званично потписали уговоре о додели средстава које ће добити од локалне самоуправе. Колективно потписивање уприличено је у општинским просторијама и, како се чуло, ово је први пут да ће новац из буџета општине авансно бити уплаћен на рачуне спортских организација.

По речима Ивана Стојковића, генералног секретара Спортског савеза Сокобање нови начин доделе смањиће администрацију за скоро 50% и олакшати пословање клубова.

Председник општине Сокобања истакао је да се овогодишњи конкурс од осталих разликује не само по томе што се клубовима унапред преносе средства која они накнадно правдају, већ и по брзини доделе средства.

– Општина Сокобања ове године први пут, бар тако чујем од спортских клубова, с обзиром да сам ја овде годину и по, конкурс спроводи на време како клубови не би ушли у проблем да немају средства за финансирање. Такође, средства добијају унапред, а не да се као раније по одиграној утакмици преносе средства и ту су клубови имали проблема због кашњења. Поред тога, ове године смо увећали буџет за спорт за милион динара. Ангажовали смо, између осталог, и преко спортског савеза три ‘дифовца’ којa ће вршити наставу физичког васпитања у основној школи, као и у предшколској установи, тако да видим да су сви задовољни и износом додељених средстава, а и временом за које је све то спроведено – навео је први човек сокобањске локалне самоуправе.

Sredstva za sport

И у спортским клубовима кажу да су задовољни овогодишњим буџетом и начином на који је спроведен конкурс.

– Многим клубовима, па и нама, такмичења крећу већ у јануару месецу, тако да су нам веома битни рокови који су сад колико толико испоштовани у сарадњи са локалном самоуправом и са Комисијом за спорт. Захваљујем се локалној самоуправи на подршци – истиче Томислав Манић, секретар Омладинског Кошаркашког клуба Сокобања.

И у Карате клубу Озрен соко топ истичу колико им значи то што ће средства добити раније на рачун.

– Не знам за остале клубове, али карате клуб је ранијих година страшно погађало када први новац добијемо у јуну месецу, а такмичења су нам већ кренула. И сада каснимо. Ми смо већ имали прошле недеље такмичење. Сад са овим новим начином доделе да можемо буџетска средства да користима одмах на почетку…то би било супер… Само да се оствари – каже Славиша Даниловић, председник Карате клуба Озрен Соко Топ.

Ове године средства је добило 19 спортских клубова, а подељено је укупно 13 милиона динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − twelve =