Planinarska akcija

U akciji „Oštre čuke” i stogodišnja planinarka

Društvo

Osma tradicionalna planinarska akcija „Oštra čuka 2019 – tri vrha dve planine” održana je u subotu. Učešće u akciji uzelo je 250 planinara iz 22 planinarska i biciklistička kluba, među njima i jedan planinar iz Francuske, pa je akcija dobila i međunarodni karakter.

Među planinarima se našla Jelena Minardi, najstarija planinarka u Evropi koja je napunila 100 godina. Lepo vreme je išlo na ruku planinarima, akcija je počela u 9 sati ispred Etno restorana „Kalinovica”, na Ozrenu. Planinari su na raspolaganju imali dve staze, težu dužine 17 i lakšu dužine 7 kilometara. Cilj obe staze bio je kod planinarskog doma u Radenkovcu gde je priređen ručak za sve učesnike.

‒ Imali smo sreće da danas bude lepo vreme i dobra vidljivost pa su planinari imali priliku da vide Staru planinu, Radan, Kopaonik, Goč i ostale planine u okolini. Veliku zahvalnost dugujemo JKP ‘Napredak’, Turističkoj organizaciji Sokobanja, MZ ‘Radenkovac’, SO Sokobanja i našim kuvarima koji su se potrudili i napravili lep ručak ‒ rekao je Mladen Antić, predsednik PD Oštra čuka.

Planinarska akcija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × four =