Општина купила “Требич”

Друштво

Након што је из државног власништва прешла у приватне руке, имовина комбината “Требич” поново је постала део јавног власништва. Пошто је стечајни управник приватног предузећа за прераду млека и производњу сирева “Требич ММ” огласио продају покретне и непокретне имовине јавним надметањем, нови власник некадашње имовине “Требича” постала је општина Сокобања. Куповином овог простора решиће се, пре свега, проблем смештаја јавних предузећа “Напредак” и “Зеленило”, кажу у локалној самоуправи.

Исидор Крстић
Исидор Крстић

‒ Јавно комунално предузеће ‘Напредак’ сада користи просторије које су у процесу реституције. На овој локацији, осим јавних предузећа, биће смештена и новоформирана земљорадничка задруга, а и намера нам је да нађемо инвеститора који ће овде отворити нове прерађивачке капацитете и омогућити ново запошљавање људи – каже председник Сокобање Исидор Крстић.

Имовина коју, између осталог, чине зграда пословних услуга, зграда прехрамбене индустрије и производње пића, производња печурака и магацин, као и млекара, није баш у репрезентативном стању, па ће пре коришћења морати да се обави чишћење и уређење већег дела просторија.

‒ Велика пословна зграда тренутно је у лошем стању будући да је скинуто све што је могло да се скине. И кров бивше млекаре, који је подигао ветар, пре свега, мора да се заштити. Има ту још низ ствари које морамо да поправимо, али ми ћемо све то привести намени – каже председник Крстић и додаје да је куповином овог пословног простора, најпре, жеља да се сместе јавна предузећа и отвори могућност за нове инвестиције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =