Турнир у футсалу први пут у Реснику: У току пријава екипа

Друштво Спорт

Месна заједница Ресник прошле године добила је нови спортски терен, а овога јуна овде ће бити одржан први мини футсал 3×3 турнир који ће окупити велики број мештана, али и заљубљеника у овај спорт. Турнир, који организује Спортски савез општине уз помоћ Месне заједнице Ресник, одржаће се 22. и 23. јуна. По речима организатора, утакмице ће се играти у вечерњим терминима, пријава екипа отворена је до 19. јуна, а одмах сутрадан обавиће се жребовање.

Према речима Ивана Стојковића, генералног секретара Спортског савеза општине Сокобања, ово је први пут да се овакво спортско такмичење организује у Реснику.

– Некада давно играо се турнир на Мини пич терену на Бањици који је био сличног карактера, дакле терен није имао ‘ауте’, па се играло у ограђеном делу. Ово ће свакако допринети популаризацији спорта, а надамо се да ће се пријавити велики број екипа и да ћемо сви уживати у првој спортској манифестацији оваквог типа у Реснику – поручује Стојковић и позива љубитеље спорта и малог фудбала да дођу у Ресник, да се забаве и уживају и игри.

За освојена прва три места организатор припрема пехаре, медаље и дипломе, док ће победничка екипа бити награђена и лоптом. Организатори додају да је састав екипа 3+1 и да могу да учествују играчи рођени после 1. јануара 2008. године. Заинтересовани се могу информисати и пријавити у канцеларији Спортског савеза или телефонским путем (0648560757).

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + seventeen =