Завршна приредба „буцкића” на „Врелу”: Радост на сцени, емоције у публици

Друштво

Предшколска установа „Буцко” испратила је још једну генерацију предшколаца, а деца су заједно са васпитачима уприличила приредбу која је јуче одржана на великој сцени Летње позорнице „Врело”. Предшколски програм завршило је 82 малишана који ће овог септембра кренути у први разред. Мото завршнице ове године гласио је „Једног дана нећу бити дете”.

Раздрагани малишани дефиловали су сценом док су их са пуно пажње и емоција пратили родитељи, баке и деке, који су доминирали у публици. Песма и игра малишана била је прави ужитак, а уз помоћ својих васпитача потрудили су се и да кроз стихове испричају успомене из вртића.

Присутне је поздравио Душан Мијајловић, директор Предшколске установе „Буцко” рекавши да је велики и важан дан поводом кога је уприличена свечаност.

– Драги предшколци честитам вам на успешно завршеном припремно предшколском програму. Васпитачима на умећу које су уткали у још једну генерацију, што је гарант добре припреме предшколаца за школу. Родитељима желим да полазак у школу своје деце доживе као леп и пријатан тренутак. Желим да ваша деца са лакоћом прихватају обавезе и навикавају се на живот и рад у школи, да заволе школу као што су волели вртић, да сваког дана будете поносни на њих као што ћете и данас бити – рекао је директор и захвалио се удружењима, предузећима, јавним установама, локалној самоуправи и Културном центру на сарадњи.

Три групе малишана смењивале су се на сцени уз подршку васпитача Марине Тодосијевић, Јагоде Врачар, Иване Милијић, Душана Јевтића, Љубинке Стевановић и Марка Миливојевића.

– Велика је срећа гледати и испратити ова весела и насмејана лица у нови свет. Осећања су нам помешана, емоције се преплићу с поносом. Све има свој крај али нека ово буде почетак. Почетак новог и узбудљивог живота наше деце! Желимо им јака крила, добар ветар и сигуран лет – поручили су васпитачи.

На самој завршници сви малишани изашли су на сцену и извели заједнички наступ уз песму „Птице небом, а ја друмовима”.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =