Turisti najduže boravili u Sokobanji

Društvo Turizam

U prvih devet meseci ove godine Sokobanja beleži najveći skok turističkog prometa u našoj zemlji. Za 86 % povećan je broj dolazaka u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj noćenja povećan čak za 89 %.

– Međutim ono što posebno treba istaći, kada govorimo o statistikama, jeste to što Sokobanja ima ove godine najviši prosek boravka u Srbiji preko pet dana, pri tome treba naglasiti da se jedna turistička destinacija smatra uspešnom ukoliko je prosek zadržavanja tri dana, jer je u današnje vreme, kada su turistima po pristupačnim cenama dostupne i mnoge evropske i svetske destinacije, veliki uspeh zadržati gosta ovoliki broj dana – ističe Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja.

Naš sagovornik dodaje, da su ovi podaci još jedan dokaza da Sokobanja turistima nije dosadna jer ima kompletnu turističku ponudu.

Na promociji Sokobanje radi se tokom cele godine, a jedan od načina da se turističko mesto predstavi jesu razni sajmovi. U skladu sa tim Turistička organizacija Sokobanja učestvovala je na nedavno održanom 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma održanom u Kragujevcu. Svoju ponudu banja pod Ozrenom predstavila je na štandu Turističke organizacije Srbije. Milenković je pohvalio organizaciju sajma i istakao da je bio izuzetno posećen.

– Ovo nije bila prilika samo da se predstavi Sokobanja i druge turističke destinacije već i da se razgovara sa agencijama i turoperatorima, a veoma zanimljiva i korisna su bila i stručna predavanja koja su održana u okviru sajma – dodao je Milenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − fourteen =