Чланови ПД „Оштра Чука” за викенд на Послонским планинама

Друштво

ПД „Оштра Чука” биће један од учесника планинарске акције „Лагана стаза од манастира Св.Роман до Ражња, преко Послонских планина”, коју у суботу 2. децембра организује ПД „Варница 2012” из Ражња.

– Стаза коју ће планинари прећи је укупне дужине 17 км и почиње код манастира Светог Романа, даље се креће ка северу и североистоку, према врху Церовачка ветрења, узвишењу Варница, одакле стаза скреће и спушта ка Ражњу. На Церовачкој ветрењи, на Варници и код „Ловачке куће” предвиђене су паузе уз топао чај из казана, а биће организован и ручак – каже Младен Антић председник ПД „Оштра Чука”.

   

Послонске планине углавном су обрасле густом шумом и испреплетане су лако проходним стазама и путевима. На неколико места, постоје изванредни видиковци, одакле се упркос малој висини овог подручја, може видети надалеко – цело Поморавље, планине Гоч, Жељин, Копаоник. Акција се организује трећу годину за редом и погодна је за планинаре и рекреативце свих узраста и нивоа планинарског искуства, а има за циљ да промовише природне лепоте и споменике културе овог краја.

Поред домаћина и планинарског друштва из Сокобање, у акцији учествују и ПК „Железничар” из Алексинца и ПД „Преслап” Ниша. Сви заинтересовани са подручја наше општине за учешће у акцији могу се пријавити на званичној фејсбук страници ПД „Оштра Чука” до петка 30. новембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 2 =