Туристи најдуже боравили у Сокобањи

Друштво Туризам

У првих девет месеци ове године Сокобања бележи највећи скок туристичког промета у нашој земљи. За 86 % повећан је број долазака у односу на претходну годину, док је број ноћења повећан чак за 89 %.

– Међутим оно што посебно треба истаћи, када говоримо о статистикама, јесте то што Сокобања има ове године највиши просек боравка у Србији преко пет дана, при томе треба нагласити да се једна туристичка дестинација сматра успешном уколико је просек задржавања три дана, јер је у данашње време, када су туристима по приступачним ценама доступне и многе европске и светске дестинације, велики успех задржати госта оволики број дана – истиче Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

Наш саговорник додаје, да су ови подаци још један доказа да Сокобања туристима није досадна јер има комплетну туристичку понуду.

На промоцији Сокобање ради се током целе године, а један од начина да се туристичко место представи јесу разни сајмови. У складу са тим Туристичка организација Сокобања учествовала је на недавно одржаном 10. Међународном сајму туризма и сеоског туризма одржаном у Крагујевцу. Своју понуду бања под Озреном представила је на штанду Туристичке организације Србије. Миленковић је похвалио организацију сајма и истакао да је био изузетно посећен.

– Ово није била прилика само да се представи Сокобања и друге туристичке дестинације већ и да се разговара са агенцијама и туроператорима, а веома занимљива и корисна су била и стручна предавања која су одржана у оквиру сајма – додао је Миленковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =