Трибина посвећена превенцији болести зависности

Друштво

Трибина посвећена превенцији болести зависности код деце и омладине у организацији Тима за превенцију болести зависности ОШ „Митрополит Михаило” биће одржана у суботу 2. марта са почетком у 15 часова у великој сали Скупштине општине Сокобања изнад ватрогасног.

На трибини ће говорити председник секције за болести зависности Српског лекарског друштва проф. др Петар Настасић, неуропсихијатар и чланови његовог тима који чине лиценцирани породични психотерапути са дугогодишњим искуством, специјализовани за превенцију и лечење болести зависности. Превенција је увек била најефикаснији начин за све болести па и болести зависности и веома је битно да родитељи стално прате своје дете и да буду довољно едуковани да на време препознају симптоме док се још увек није створила велика психичка и физиолошка зависност.

Поред трибине посвећене родитељима, сутра ће у школи бити организована предавања за ученике 7. и 8. разреда основне и 1. и 2. разреда средње школе а у суботу и предавања/радионице за групу наставника основне и средње школе.

Чланови тима за превенцију болести зависности ОШ „Митрополит Михаило” истичу да је веома битно да се родитељи одазову и у што већем броју присуствују трибини јер најзначајнију улогу у превенцији болести зависности имају управо родитељи и породица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 7 =