Обавештење о увиду у бирачки списак за подручје општине Сокобања

Друштво

Обавештавају се грађани  који имају пријављено пребивалиште на територији општине Сокобања и опште бирачко право, дакле навршених 18 година, да могу вршити увид у део јединственог бирачког списка за подручје општине Сокобања и то сваког радног дана од 8:00 до 15:00 часова а суботом од 08:00 до 14:00 часова у згради Општине, канцеларија број 22. Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне само управе www.mduls.gov.rs. уношењем података о јединственом матичном броју грађана.

Грађани могу тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка на основу законом прописаних доказа за вршење промене.

Бирачи који имају боравиште у иностранству, преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, могу најкасније пет дана пре закључења Јединственог бирачког списка, дакле до 25. децембра до поноћи, поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

Свака промена у бирачком списку мора да се заснива на одговарајућем решењу које до 31. децембра 2021. године до поноћи, доноси Општинска управа општине Сокобања, када се бирачки списак закључује.

Од 1. јануара до 12. јануара 2022. године до поноћи, решења на којима се заснивају промене у бирачком списку врши Министарство државне управе и локалне самоуправе, а захтеви за вршење ових промена подносе се министарству или Општинској управи општине Сокобања.

Право уписа у бирачки списак имају малолетна лица која бирачко право стичу најкасније на дан одржавања референдума 16.јануара 2022.године (уколико до 16.јануара 2022.године навршавају 18 година живота).

Позивају се грађани да благовремено изврше увид у бирачки списак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =