Skupština

Нове измене статута смањују број одборника

Политика

На јуче одрженој седници Скупштине општине Сокобања одборници су усвојили измене статута општине Сокобања јер је било неопходно ускладити га са важећим законом. Измене се односе и на број одборника, па ће у наредном сазиву скупштину чинити 25 уместо садашњих 30 одборника.

Већином гласова усвојен је и програм рада Скупштине општине Сокобања за 2019. годину. Општински парламент је усвојио и одлуке које се тичу процеса комасације који је отпочео у катастарским општинама Бели Поток, Жучковац, Поружница, Ресник, Сокобања, Трговиште и Трубаревац. Усвојена је одлука о прибављању покретних ствари у јавну својину општине Сокобања која подразумева обнову аутопарка набавком два путничка возила и набавку рачунарске опреме за потребе Општинске управе, Скупштине општине и Комисије за комасацију земљишта на територији општине.

Skupština

Већином гласова разрешен је дужности члан школског одбора Марко Лукић и на његово место именован Миодраг Николић из Сокобање. Разрешен је и досадашњи председник Управног одбора Центра са социјални рад, Мерима Атанасковић и на њено место именована је Ана Наумовски из Сокобање.

Усвојена је и одлука о утврђивању програма коришћења средстава од накнаде за коришћење шума и шумског земљишта у Сокобањи у 2019. години којом ће планирани приход од три и по милиона динара бити усмерен за уређење излетишта на територији општине Сокобања. Планирана средства од боравишне таксе у 2019. од 28 милиона динара, према усвојеној одлуци, биће утрошена за рад Туристичке организације Сокобања, за промоцију Сокобање и изградњу Летње позорнице „Врело”. Средства од 15,7 милиона динара, од накнаде за заштиту животне средине, биће утрошена на суфинансирање израде идејног пројекта санације и рекултивације постојеће депоније у Сокобањи са пратећом документацијом у износу од 800 хиљада динара, одржавање заштићеног природног добра Рипаљка у износу од милион и 850 хиљада динара, пет милиона динара биће опредељено за израду пројектно техничке документације за изградњу постројења за прераду отпадних вода у Сокобањи, за израду пројектно техничке документације за изградњу друге фазе главног градског колектора за одвођење отпадних вода у Сокобањи биће утрошено 500.000 динара, за извођење радова на реконструкцији фекалне и кишне канализације у улицама у Сокобањи опредељено је 6.650.000 динара, 400.000 динара намењено је за мерење алергеног полена у Сокобањи и 500.000 динара биће утрошено за спровођење активности на сузијању комараца у Сокобањи.

Одборници Демократске странке бојкотовали су и ову седницу Скупштине општине Сокобања.

Skupština

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + four =