Sajam turizma

Сокобања – осети магију природе

Друштво Туризам

Под слоганом „Сокобања – осети магију природе” на недавно одржаном Међународном сајму туризма у Београду, Сокобања је успешно представила целокупну туристичку понуду на обједињеном дестинацијском штанду.

– Што се тиче резултата које смо постигли могу рећи да је ово један од успешнијих ако не и најуспешнији сајам на коме се туристичка привреда Сокобање представила – каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања (ТОСБ).

Sajam turizma

Првог дана који је посвећен бизнису, односно контакту са пословним партнерима, штанд Сокобање посетили су и потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, који је бању под Озреном окарактерисао као хит дестинацију у Србији имајући у виду велики пораст туристичког промета у претходном периоду. Поред министра Љајића, штанд су обишли и државни секретар за туризам Мирослав Кнежевић, као и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

– Поред индивидуалних састанака које смо имали са пословним партнерима и представницима министарства остварили смо и доста контаката са индивидуалним посетиоцима који у Сокобањи виде идеално место за одмор читаве породице – истиче Миленковић.

Vanja Grbic

Наш саговорник додаје да је на сајму захваљујући Спортско рекреативном центру „Подина” и хотелу „Моравица” потписан и уговор са нашим репрезентативцем Вањом Грбићем о одржавању одбојкашког кампа.

– Сокобања има одличне предуслове, како добру инфраструктуру односно спортску халу, спортске терене и аква парк, тако и савршену микроклиму за развој спортског туризма – додаје Миленковић.

Vanja Grbic

На обједињеном дестинацијском штанду, туристичку понуду Сокобање представили су ТОСБ, Специјална болница „Сокобања”, Специјална болница „Бањица”, хотел „Моравица” и ЈУ Спортско рекреативни центар „Подина”, заједно са представницима туристичких агенција, станодаваца и угоститеља. Штанд је био конципиран тако да је њиме доминирао парк парка изузетних природних одлика Лептерија – Сокоград са Сокоградом као културно-историјским спомеником од великог значаја за Републику Србију, а од огромног значаја за Сокобању као туристичку дестинацију, истиче Миленковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 20 =