Tribina posvećena prevenciji bolesti zavisnosti

Društvo

Tribina posvećena prevenciji bolesti zavisnosti kod dece i omladine u organizaciji Tima za prevenciju bolesti zavisnosti OŠ „Mitropolit Mihailo” biće održana u subotu 2. marta sa početkom u 15 časova u velikoj sali Skupštine opštine Sokobanja iznad vatrogasnog.

Na tribini će govoriti predsednik sekcije za bolesti zavisnosti Srpskog lekarskog društva prof. dr Petar Nastasić, neuropsihijatar i članovi njegovog tima koji čine licencirani porodični psihoteraputi sa dugogodišnjim iskustvom, specijalizovani za prevenciju i lečenje bolesti zavisnosti. Prevencija je uvek bila najefikasniji način za sve bolesti pa i bolesti zavisnosti i veoma je bitno da roditelji stalno prate svoje dete i da budu dovoljno edukovani da na vreme prepoznaju simptome dok se još uvek nije stvorila velika psihička i fiziološka zavisnost.

Pored tribine posvećene roditeljima, sutra će u školi biti organizovana predavanja za učenike 7. i 8. razreda osnovne i 1. i 2. razreda srednje škole a u subotu i predavanja/radionice za grupu nastavnika osnovne i srednje škole.

Članovi tima za prevenciju bolesti zavisnosti OŠ „Mitropolit Mihailo” ističu da je veoma bitno da se roditelji odazovu i u što većem broju prisustvuju tribini jer najznačajniju ulogu u prevenciji bolesti zavisnosti imaju upravo roditelji i porodica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − 9 =