Trenutna epidemiološka situacija u Sokobanji zadovoljavajuća

Društvo Zdravlje

Epidemiološka situacija na području opštine Sokobanja, tokom protekle nedelje je varirala. Da podsetimo, u ponedeljak, 27. jula, od 25 testiranih osoba, bilo je šest pozitivnih, u sredu, 29. jula, od 28 testiranih, pozitivne su bile tri osobe, dakle duplo manje nego u ponedeljak. Međutim, u petak 31. jula je ponovo došlo do porasta broja obolelih i od oko 30 testiranih osoba, osam je bilo pozitivno.

Ono što je sada bitno i što ohrabruje su najnoviji podaci, koji su stigli juče i koji pokazuju drastično smanjenje broja obolelih, odnosno od 24 testiranih, pozitivna je samo jedna osoba. Treba istaći i to da se poslednjih dana u kovid ambulantu javlja manji broj pacijenata sa simptomima infekcije i sumnjom na kovid-19.

S obzirom da je Sokobanja turističko mesto, koje beleži izuzetnu posećenost u ovom periodu, može se zaključiti da je trenutna epidemiološka situacija zadovoljavajuća. Međutim, upravo zbog velike koncentracije ljudi, svi moramo biti na oprezu, imajući u vidu kako se ovaj virus prenosi. U borbi protiv kovida-19 i širenja ove zarazne bolesti, veoma je bitna lična odgovornost koja pre svega podrazumeva nošenje maski u zatvorenom prostru i održavanje socijalne distance.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − six =