Sokobanja

TOSB će predstaviti svoju ponudu na dva značajna turistička sajma

Društvo

Turistička organizacija Sokobanja (TOSB), tokom ovog meseca nastupiće na dva turistička sajma. Svoju turističku ponudu TOSB i Specijalna Bolnica „Sokobanja” predstaviće najpre na turističkom sajmu koji se održava u Sofiji od 14. do 16. februara.

‒ Nastup na ovom sajmu za nas je veoma bitan jer smo protekle godine imali najveći broj turista upravo iz Bugarske, a na tom sajmu biće prisutni svi turoperatori i turističke agencije koje nam i dovode goste ‒ kaže Ljubinko Milenković, direktor TOSB.

Ljubinko MilenkovićTuristi iz Bugarske skoro godinu dana unapred zakupili su i novogodišnje aranžmane u Sokobanji.

‒ To je za nas važno emitivno tržište, a Sofija je najbliži glavni grad jedne zemlje našoj banji, bliži nam je i od Beograda, tako da je to jedno ozbiljno tržište kome posvećujemo dosta pažnje ‒ dodao je Milenković.

Od 21.februara počinje i 41. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. To je najveći turistički sajam ne samo u našoj zemlji već u čitavom regionu i na njemu se predstavlja veliki broj izlagača i što je još bitnije i najveća svetska tržišta poput Rusije, Kine, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Indije. Na ovom sajmu biće predstavljena objedinjena i celokupna turistička ponuda Sokobanje i već po tradiciji na njemu se zaključi veliki broj ugovora i rasprodaju kapaciteti do glavne turističke sezone.

‒ Promotivni višejezički materijal je odštampan i potpuno smo spremni za predstavljanje na ove dve, možda i najvažnije sajamske aktivnosti u toku godine. Ova dva turistička sajma su i vremenski odlično pozicionirana jer se održavaju krajem zime početkom proleća, a da se ljudi uglavnom i opredeljuju gde će za godišnji odmor, a i odlična je prilika da se promoviše i prolećna turistička ponuda jer već godinama unazad, zahvaljujući akciji subvencionisanih vaučera, maj je u Sokobanji prvi mesec glavne turističke sezone – kaže Milenković.

Foto: Kristijan Đorđević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − four =