У среду акција добровољног давања крви – сваком даваоцу бесплатна карта за аква парк

Друштво

Летња акција добровољног давања крви у организацији Црвеног крста Сокобања и Завода за трансфузију крви Ниш биће одржана сутра, у среду 14. јула, у термину од 8 до 15 у згради старе школе.

− Ова акција има за циљ да обезбеди довољне резерве крви у летњем периоду, када је то преко потребно − каже Милица Миленковић секретар сокобањског Црвеног Крста.

Она је зато позвала све мештане али и туристе да се одазову у што већем броју.

− Пацијент никада не треба да чека крв, већ крв треба да чека пацијента. За санирање последица саобраћајне несреће често је потребно и преко десет јединица крви, за интервенцију због карцинома грлића материце три јединице крви, за инфаркт миокарда шест јединица, а за пресађивање јетре потребно је и до 30 јединица крви, при чему се 97 посто грађана ослања на свега 3 посто оних који добровољно дају крв − истиче Миленковић.

За сваког добровољног даваоца крви Спортско рекреативни центар (СРЦ) „Подина” обезбедио је по једну бесплатну улазницу за Аква парк „Подина”. Црвени крст Сокобања се из тог разлога захваљује СРЦ „Подина” за велики допринос промоцији добровољног давалаштва крви у летњем периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − ten =