Сутра свечано отварање Спортских игара младих уз концерт Јелене Розге

Друштво Спорт

Свечано отварање осме сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих у Србији одржаће се сутра у Сокобањи на летњој позорници „Врело” са почетком у 20 часова. Улаз је слободан а игре ће бити отворене уз концерт популарне певачице Јелене Розге.

Ове године караван радости и пријатељства је кренуо пре два месеца из Прибоја а затим је боравио у 36 места широм Србије. Ове године привилегију да буде домаћин церемоније отварања ове предивне манифестације радости и игара, добила је управо Сокобања.

Спортске игре младих у региону конципиране су по узору на праве Олимпијске игре, па је стога незаобилазан део церемоније отварања полагање заклетве пријатељства и паљење бакље пријатељства.Отварање у току сезоне је традиција коју спроводи ова манифестација, а учесници ће после концерта сутрадан у суботу, 26. јуна имати Регионално финале.

Игре су и ове године подржали бројни спортисти на челу са амбасадором СИМ Немањом Матићем, а уз фудбалера Манчестер Јунајтеда са малишанима су се дружили и освајачи олимпијских медаља кошаркаши Жарко Паспаљ и Стефан Бирчевић, некадашњи репрезентативци Александар Рашић и Марко Мариновић, бивши капитен и тренер Црвене звезде Бошко Ђуровски, трофејни ватерполиста Страхиња Рашовић, атлетичарка Амела Терзић, кајакаш олимпијац Бојан Зделар, фудбалери Урош Матић, Милан Јездимировић, Драган Чадиковски и други.

Најмлађи су се такмичили у 10 спортова – атлетика, традиционални Кока Кола турнири у малом фудбалу, Лино између две ватре, одбојка, баскет 3 на 3, тенис, стони тенис, рукомет, одбојка на песку и шах.

Регионална манифестација „Спортске игре младихˮ основана је у Хрватској пре и представља највећу  манифестацију  аматерског спорта у Европи, која има за циљ промоцију здравог начина живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + two =