Sutra svečano otvaranje Sportskih igara mladih uz koncert Jelene Rozge

Društvo Sport

Svečano otvaranje osme sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji održaće se sutra u Sokobanji na letnjoj pozornici „Vrelo” sa početkom u 20 časova. Ulaz je slobodan a igre će biti otvorene uz koncert popularne pevačice Jelene Rozge.

Ove godine karavan radosti i prijateljstva je krenuo pre dva meseca iz Priboja a zatim je boravio u 36 mesta širom Srbije. Ove godine privilegiju da bude domaćin ceremonije otvaranja ove predivne manifestacije radosti i igara, dobila je upravo Sokobanja.

Sportske igre mladih u regionu koncipirane su po uzoru na prave Olimpijske igre, pa je stoga nezaobilazan deo ceremonije otvaranja polaganje zakletve prijateljstva i paljenje baklje prijateljstva.Otvaranje u toku sezone je tradicija koju sprovodi ova manifestacija, a učesnici će posle koncerta sutradan u subotu, 26. juna imati Regionalno finale.

Igre su i ove godine podržali brojni sportisti na čelu sa ambasadorom SIM Nemanjom Matićem, a uz fudbalera Mančester Junajteda sa mališanima su se družili i osvajači olimpijskih medalja košarkaši Žarko Paspalj i Stefan Birčević, nekadašnji reprezentativci Aleksandar Rašić i Marko Marinović, bivši kapiten i trener Crvene zvezde Boško Đurovski, trofejni vaterpolista Strahinja Rašović, atletičarka Amela Terzić, kajakaš olimpijac Bojan Zdelar, fudbaleri Uroš Matić, Milan Jezdimirović, Dragan Čadikovski i drugi.

Najmlađi su se takmičili u 10 sportova – atletika, tradicionalni Koka Kola turniri u malom fudbalu, Lino između dve vatre, odbojka, basket 3 na 3, tenis, stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku i šah.

Regionalna manifestacija „Sportske igre mladihˮ osnovana je u Hrvatskoj pre i predstavlja najveću  manifestaciju  amaterskog sporta u Evropi, koja ima za cilj promociju zdravog načina života.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 5 =