Спортске игре младих свечано отворене у Сокобањи

Друштво Спорт

Протеклог викенда Сокобања је била домаћин  церемоније отварања предивне манифестације радости и игара и центар најлепше спортске приче региона. На летњој позорници „Врело” пред многобројном публиком свечано је отворена осма сезона манифестације под називом „Спортске игре младих”.

Након забавног програма у коме су учествовала деца из сокобањског вртића „Буцко” КУД „Соко” и брејкденс група из Смедерева у име домаћина церемоније, општине Сокобања, присутне је поздравио председник Миодраг Николић. Он је истакао да му је посебно драго што је Сокобања пре месец дана била центар региона а сада и центар Србије.

‒ Основни циљ ових игара је дружење младих, важније је учествовати него победити а посебно ми је драго што ове игре спајају нешто што је одавно разорено а то је братство и јединство Србије, Хрватске и БиХ ‒ рекао је између осталог Николић.

Присутне је поздравио и Здравко Марић, председник спортских игара младих који је пре 25 година у Сплиту покренуо ове игре.

‒ Ја и овог пута желим да поручим најмлађима да се што више играју, да се увек играју и што касније одрасту и да учествују у овим играма а ми ћемо се трудити да игре из годину у годину буду што боље. Овим путем заиста бих се желео захвалити Влади Србије и председнику Александру Вучићу и желим поручити да се морамо угледати на децу јер су деца све ове године кроз игру показала да су паметнији од нас ‒ рекао је Марић.

С вечаној церемонији присуствовали су и регионални извршни директор СИМ Тихомир Гудић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Марија Михајловић, председник Скупштине општине Сокобања Владан Петковић, заменик председника општине Владимир Миловановић, директор Туристичке организације Сокобања Љубинко Миленковић и координатор СИМ за Сокобању Милош Крстић. Гост на церемонији отварања био је и чувени одбојкаш Владимир Грбић.

Након што је хор Соколићи отпевао химну ове манифестације по узору на праве Олимпијске игре запаљена је бакља пријатељства коју су носиле талентоване младе спортисткиње Сокобање Теодора Трифић и Хана Јовановић и након чега је уследио фантастичан ватромет и концерт Јелене Розге.

 

У суботу је одржано Регионално финале а млади су се такмичили у Најмлађи су се такмичили у 10 спортова – атлетика, традиционални Кока Кола турнири у малом фудбалу, Лино између две ватре, одбојка, баскет 3 на 3, тенис, стони тенис, рукомет, одбојка на песку и шах.

 DSC4251
 DSC4228
 DSC4242
 DSC4202
 DSC4212
 DSC4224
Aperture: 8
Camera: NIKON D7000
Iso: 125
Orientation: 1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =