У среду Спортске игре младих и Дан спорта

Друштво Спорт

На теренима Спортског центра „Подина” у Сокобањи у среду, 15. маја, одржаће се Дан спорта намењен девојчицама и дечацима који ће се такмичити у више спортских дисциплина. Млади спортисти имаће прилику да се надмећу у атлетици, односно трци на 60 метара, игри између две ватре, малом фудбалу и одбојци.

Надметања ће почети у 10 часова и биће ово права прилика да млади уживају у спорту и дружењу.

Такмичења ће бити одржана у оквиру Дунав осигурања Дана спорта који организују Плазма Спортске игре младих.

– Плазма Спортске игре младих су кроз 27 година деловања обогатиле животе многих генерација, а од оснивања 1996. године на Играма је учествовало више од 2,7 милиона деце и младих. Иако се ради о аматерским такмичењима за децу и младе (од 6 до 18 година), организована су на професионалном нивоу у 10 спортских дисциплина (фудбал, кошарка, одбојка, одбојка на песку, крос, трка на 60 метара, тенис, рукомет, шах и стони тенис) – наводе организатори.

Како додају, у фокусу игара је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спортом, али и удаљавање од свих негативних фактора којима су млади данас окружени. Прилику учешћа имају сви, без обзира да ли се активно баве спортом, и то потпуно бесплатно.

Резултате Спортских игара младих подржавају бројне светске институције, међу којима су, како наводе организатори, МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =