dom zdravlja

Док траје конкурс гинеколог из Алексинца привремно решење

Друштво

У претходних неколико дана на нашу адресу стизале су поруке забринутих грађана јер се појавила информација да је сокобањски Дом здравља остао без гинеколога. У разговору са др Славишом Антонијевићем, директором Дома здравља Сокобања сазнајемо да је пре десетак дана др Мерима Атанасковић, досадашњи доктор гинеколог, раскинула радни однос. Руководство Дома здравља је предузело кораке и расписало конкурс за новог гинеколога.

Ginekolog У питању је радни однос на одређено време у трајању од две године, због важеће забране запошљавања, али ће у сокобањској здравственој установи радити на томе да то прерасте у радни однос на неодређено време.

‒ Док се не заврши законска процедура у вези са конкурсом ми смо постигли договор са директором болнице у Алексинцу да гинеколог Горан Џеладиновић, већ од данас, почне да ради у Сокобањи, а убудуће, сваког понедељка, среде и петка и буде на располагању пацијенткињама из Сокобање. А разговараћемо и са директором болнице у Књажевцу да неко од њиховог кадра покрије уторак и четвртак тако да свих пет радних дана имамо доктора гинеколога у Сокобањи док не добијемо трајно решење ‒ каже Антонијевић.

У случају да се нико не јави на конкурс ово привремено решење са доктором из Алексинца и Књажевца ће се наставити, а Дом здравља ће у том случају упутити неког од својих лекара на специјализацију.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + nineteen =