Ne pucaj, bre

Sutra pred sokobanjskom publikom „Ne pucaj, bre”

Društvo Kultura

U sklopu „Banjskog zabavnog leta” sutra će u amfiteatru ispred Zavičajnog muzeja biti izvedena predstava „Ne pucaj, bre”, u izvođenju Aleksinčanina Dragoslava Ranđelovića, a u režiji Juga Radivojevića. Reč je o priči nastaloj prema doživljajima Milisava Dimirovića iz ražanjskog sela Varoš, učesnika balkanskih i Prvog svetskog rata.

Monodramu „Ne pucaj, breˮ, Ranđelović je premijerno odigrao pre tačno četvrt veka – davne 1994. godine u tadašnjem Domu Armije u Aleksincu, izvodio je i tokom NATO agresije.

‒ Monodramu ‘Ne pucaj, bre’ pet puta sam igrao na položajima naše vojske i to mi je bila posebna čast. I ja sam bio deo te jedinice jer sam bio mobilisan; bio sam psiholog u toj jedinici. Na položajima u Grdelici smo igrali zajedno sa Bata Đošom pred 800 ljudi, ali su posle toga zbog bezbednosti zabranili takve skupove. Ja sam nastavio da igram monodramu po jedinicama i mogu reći da je ona izuzetno dobro primljena. Priča nije vezana samo za Srbiju; ovo je jedna opšta vojnička priča i drago mi je što je tako ‒ kaže Ranđelović.

Posetioce Banjskog zabavnog leta u petak i subotu očekuju još dve predstave, „Sumnjivo lice” i komad Amaterskog „SB” pozorišta „Ljubavni sastanak”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + 8 =