Ne pucaj, bre

Сутра пред сокобањском публиком „Не пуцај, бре”

Друштво Култура

У склопу „Бањског забавног лета” сутра ће у амфитеатру испред Завичајног музеја бити изведена представа „Не пуцај, бре”, у извођењу Алексинчанина Драгослава Ранђеловића, а у режији Југа Радивојевића. Реч је о причи насталој према доживљајима Милисава Димировића из ражањског села Варош, учесника балканских и Првог светског рата.

Монодраму „Не пуцај, бреˮ, Ранђеловић је премијерно одиграо пре тачно четврт века – давне 1994. године у тадашњем Дому Армије у Алексинцу, изводио је и током НАТО агресије.

‒ Монодраму ‘Не пуцај, бре’ пет пута сам играо на положајима наше војске и то ми је била посебна част. И ја сам био део те јединице јер сам био мобилисан; био сам психолог у тој јединици. На положајима у Грделици смо играли заједно са Бата Ђошом пред 800 људи, али су после тога због безбедности забранили такве скупове. Ја сам наставио да играм монодраму по јединицама и могу рећи да је она изузетно добро примљена. Прича није везана само за Србију; ово је једна општа војничка прича и драго ми је што је тако ‒ каже Ранђеловић.

Посетиоце Бањског забавног лета у петак и суботу очекују још две представе, „Сумњиво лице” и комад Аматерског „СБ” позоришта „Љубавни састанак”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + one =