Председник општине Сокобања представио буџет за наредну годину

Друштво Политика

На недавној одржаној седници Скупштине општине Сокобања, једна од најбитнијих тачака, била је буџет за наредну годину. Пре изгласавања ове тачке председник општине Сокобања Миодраг Николић, је одборницима детаљно образложио буџет за следећу годину. Да би са свим тим била упозната и читава сокобањска јавност председник Николић је по програмима објаснио шта је то све обухваћено буџетом за наредну 2022. годину и на почетку и рекао да је буџет за наредну годину пре свега програмски и инвестициони тако да је више од 30 посто средстава опредељено за инвестиције.

− Настављам да радим на ономе што сам и по доласку на место председника општине обећао а то је да ћемо се пре свега позабавати комуналном инфраструктуром, уређењем улица, тргова и читаве Сокобање. У оквиру првог програма расписаћемо конкурс и направити уговор са Архитектонским факултетом у Нишу и Београду и тако доћи до идејног решења самог центра града који морамо да уредимо, с обзиром да смо сведоци да је мермерно шеталиште које је једно време било заиста импозантно, сада урушено и дошли смо у ситуацију да те мермерне плоче не можемо више ни да нађемо и заменимо, тако да ћемо морати да наћемо неко ново решење и што пре кренути у реализацију − истакао је Николић.

У оквиру програма који се односи на комуналну делатност, биће постављањен систем за заливање у Централном градском парку, обележја на улазу и излазу из Сокобање, сређено и излетише „Борићи” а наставиће се и са уређењем стазе до Сокограда са рукохватима. Поред тога, наставиће се и са реконструкцијом водоводне мреже у следећој години у улицама које се налазе око центра Сокобање.

− Што се тиче буштотине поред Аква парка, наша намера је да Аква парк скинемо са водоводне мреже и доведемо ту топлу воду чија је температура д 22 до 26 степени, чиме бисмо можда и продужили сезону Аква парка. Елаборат о резервама је оверен, стигао је дакле само очеујемо Пројекат експлоатационог права да урадимо почетком године. Надам се да ћемо ако не до лета онда бар до јесени кренемо са израдом те бушотине и експлоатацијом воде која ће искључиво служити за Аква парк. Наравно на основу елабората о резервама, ради се о извору који је врло издашан осам литара у секунди а за аква парк је довољно два до три литра у секунди, тако да ће сав тај вишак воде бити укључен у водоводну мрежу након израде Пројекта зоне санитарне заштите − рекао је између осталог Николић.

У оквиру пољопривреде и наредне године биће субвенционисано вештачко осемењавање као и противградна општина а оно што ће бити уведено као нова мера су субвенције осигурања регистрованих пољопривредних домаћинстава.

У наредној години наставиће се и са асфалтирањем, урадиће се комплетна реконструкција Улице 23. дивизије у којој је ове године реконструисана и водоводна мрежа. Издвојена су средства и за изградњу канализације у улици Гаврила Принципа а у плану је и потпуна реконструкција Његошеве улице. У сеоским месним заједницама биће уграђен гребани асфалт, чим временске прилике то дозволе, дакле на пролеће.

Целокупан интервју председника општине Миодрага Николића о буџету за 2022. годину, можете погледати у нашем прилогу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + one =