Šta su ruski stručnjaci videli u Sokobanji i na Rtnju?

Društvo

Mistične priče o Rtnju i njegovoj specifičnoj energiji odavno okupiraju javnost i periodično u našoj, ali i u stranoj štampi se pojave direktni ili indirektni napisi o ovoj temi.Nedavno je „Magazin novosti” u napisu pod naslovom „Piramide leče rak i zato ih gradimo u Rusiji, a Sokobanja bi bila balkanski centar”, objavio da je Valeriji Uvarov, ruski geograf i šef odseka za istraživanje NLO pri Ruskoj akademiji za nacionalnu bezbednost, bio u Srbiji, na Rtnju i u Sokobanji osetio veliku energiju.

− Tu bi mogle da se grade piramide i da Srbija stvori jedinstvenu energo-ekološku sredinu. Rtanj je isti što i hipotalamus u mozgu čoveka – dobije energiju i šalje dalje − rekao je, po ovom magazinu, navodno Uvarov.

Ovaj magazin navodi da se u Rusiji nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu grobnice, već ambulante. U ovom napisu još i stoji da „Piramide imaju posebnu energiju koju može da registruje, čak i vojni radar. Ovo je dokazao vojni stručnjak Aleksandar Golod, poreklom Ukrajinac, koji je širom Rusije izgradio 17 piramida. I ne samo u Rusiji, jednu je podigao u Uzbekistanu, drugu u Francuskoj”.

Navodno njegova teorija je da piramida, kao oblik, ima energiju koja može da bude blagotvorna za organizam i prirodnu okolinu. Ovaj dodatak dnevnom listu „Večernje novosti” citira pomenutog Uvarova: „Piramide su alat protiv raka i raznih drugih bolesti i zato smo počeli da ih gradimo od kvarca”.

Odavno postoje različita predanja vezana za Rtanj i ona su uvek privlačila neobičnu pažnju ljudi koji su živeli u njegovom okruženju. Ali, ne samo njih. Mistični Rtanj i legende koje kolaju o njemu privukli su, pored mnogih drugih, i Novaka Đokovića, koji je nedavno sa suprugom Jelenom na ovoj planini boravio jedan dan. Kako su izvestili mediji, Nole i njegova lepša polovina pešačili su do samog vrha Rtnja i mesta za koje je rašireno verovanje da isceljuje.

Zašto je prvi reket sveta izabrao baš Rtanj za kratkotrajni beg od svakodnevne gužve i vreve može se, naravno, samo pretpostaviti.

Fotografije: Kristijan Đorđević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 2 =