Шта су руски стручњаци видели у Сокобањи и на Ртњу?

Друштво

Мистичне приче о Ртњу и његовој специфичној енергији одавно окупирају јавност и периодично у нашој, али и у страној штампи се појаве директни или индиректни написи о овој теми.Недавно је „Магазин новости” у напису под насловом „Пирамиде лече рак и зато их градимо у Русији, а Сокобања би била балкански центар”, објавио да је Валерији Уваров, руски географ и шеф одсека за истраживање НЛО при Руској академији за националну безбедност, био у Србији, на Ртњу и у Сокобањи осетио велику енергију.

− Ту би могле да се граде пирамиде и да Србија створи јединствену енерго-еколошку средину. Ртањ је исти што и хипоталамус у мозгу човека – добије енергију и шаље даље − рекао је, по овом магазину, наводно Уваров.

Овај магазин наводи да се у Русији налази 17 пирамида, а највећа је код Москве. У Русији оне нису гробнице, већ амбуланте. У овом напису још и стоји да „Пирамиде имају посебну енергију коју може да региструје, чак и војни радар. Ово је доказао војни стручњак Александар Голод, пореклом Украјинац, који је широм Русије изградио 17 пирамида. И не само у Русији, једну је подигао у Узбекистану, другу у Француској”.

Наводно његова теорија је да пирамида, као облик, има енергију која може да буде благотворна за организам и природну околину. Овај додатак дневном листу „Вечерње новости” цитира поменутог Уварова: „Пирамиде су алат против рака и разних других болести и зато смо почели да их градимо од кварца”.

Одавно постоје различита предања везана за Ртањ и она су увек привлачила необичну пажњу људи који су живели у његовом окружењу. Али, не само њих. Мистични Ртањ и легенде које колају о њему привукли су, поред многих других, и Новака Ђоковића, који је недавно са супругом Јеленом на овој планини боравио један дан. Како су известили медији, Ноле и његова лепша половина пешачили су до самог врха Ртња и места за које је раширено веровање да исцељује.

Зашто је први рекет света изабрао баш Ртањ за краткотрајни бег од свакодневне гужве и вреве може се, наравно, само претпоставити.

Фотографије: Кристијан Ђорђевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 1 =