Најављена реконструкција више градских улица и сеоских путева

Друштво

Неколико важних градских улица у Сокобањи биће реконструисано у наредном периоду. Реч је о улицама које, по речима надлежних у општини, представљају битне саобраћајнице, што због чињенице да су део државног пута или због тога што се налазе у близини туристички атрактивних локација.

Најпре ће отпочети реконструкција Улице 23. дивизије, која подразумева изградњу атмосферске канализације и замену целокупног коловоза.

– Очекује се ових дана увођење извођача у посао. Рок за завршетак радова је 60 дана и искрено се надам да ћемо до 1. маја, евентуално 1. јуна, ако све буде по плану, завршити реконструкцију ове улице – наводи први човек Општине Сокобање, Миодраг Николић.

У овом делу Бање радиће се и Његошева улица за коју је потребно издвојити 60 милиона динара. По речима председника, за овај пројекат новац очекују од Министарства привреде.

– На недавном састанку у министарству добили смо обећање да ћемо добити новац и за ову улицу. То је заиста потребно с обзиром да је она повезана са Аква парком, спортским теренима, Спортским центром ’Подина’, а и у том делу тренутно се гради један велики хотелски комплекс какав Сокобања није имала. Тако да ће то бити комплетно реконструисана улица са атмосферском канализацијом, новом водоводном мрежом, са транзитним водоводом… Тако да се надам да ћемо ове године успети и то – додаје Николић.

 

Машине ће се ове године чути и у самом градском језгру. Наставиће се изградња тротоара, а прва на списку је главна Улица Миладина Живановића, део државног пута који пролази кроз Сокобању. Нови тротоар добиће и Улица Вука Караџића, а одмах потом ове саобраћајнице биће комплетно реконструисане.

Ни путеви у селима неће бити запостављени, обећавају у Општини Сокобања. Крајем прошле године завршена је јавна набавка и потписани су уговори, само се очекује лепо време да би на сеоским путевима почела уградња гребаног асфалта.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × three =