Сокобањски џудисти и даље ређају успехе

Друштво Спорт

Чланови Џудо клуба „Карађорђевић” учествовали су на школском такмичењу у џудоу које је одржано протеклог уторка у Спортском центру „Шумице” у Београду. Према речима Славише Милијића, џудо мајстора и тренера ЏК „Карађорђевић”, на овом школском такмичењу је учествовало 700 ученика из 300 школа, а конкуренција је била велика и јака.

Сокобањски џудо клуб је учествовао са шест такмичара из Основне школе „Митрополит Михаило” и једним такмичарем који похађа Средњу школу „Бранислав Нушић”. Успех није изостао ни овог пута, упркос изузетно јакој конкуренцији, тако да су Сандра Адамовић, ученица осмог разреда и Урош Ристић, освојили треће место.

Урош је уједно био и најмлађи учесник у својој старосној категорији, јер је кренуо раније у школу. Ово је његово прво учешће на државном такмичењу и одмах је освојио медаљу. Јован Марјановић освојио је пето место, а Тара Тодоровић седмо место.

Што се тиче даљих планова, већ шестог и тринаестог маја, сокобањски џудисти учествоваће на два међународна турнира у Нишу и Јагодини као и на Првенству централне Србије за старије девојчице и дечаке које ће бити одржано 21. и 27. маја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 15 =