Sokobanja

Позив угоститељима да се пријаве ради реализације доделе ваучера

Друштво Туризам

Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвало је заинтересоване угоститеље да се пријаве за реализацију програма ваучера за 2021. годину. Услуге смештаја могу пружити предузетници, привредна друштва, друга правна лица и физичка лица, као и здравствене установе које те услуге пружају у складу са законом, а који су евидентирани у централном систему – Е-туриста. Упутство и потребни обрасци могу се преузети директно са сајта Министарства трговине, туризма и телекомуникација на следећем линку.

Први списак угоститеља код којих ће туристи моћи да искористе државне ваучере, биће објављен на интернет страници овог министарства најкасније до 31. децембра и седмично ће се ажурирати. Угоститељи се могу пријављивати током читавог периода трајања акције шеме доделе ваучера. Пријављивање грађана за ваучере од минимум пет бесплатних ноћења у пријављеним објектима трајаће од 1. јануара до 15. октобра 2021. године или до утрошка расположивог броја ваучера. Ваучери се могу користити закључно са 20. новембром 2021. године. Вредност ваучера износи 5.000 динара и наведени износ представља максимални износ средстава који се по ваучеру може рефундирати угоститељу.

Наредна година биће седма за редом како се преко бесплатних ваучера реализује Уредба о условима и начину доделе средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 15 =