Sokobanjski džudisti i dalje ređaju uspehe

Društvo Sport

Članovi Džudo kluba „Karađorđević” učestvovali su na školskom takmičenju u džudou koje je održano proteklog utorka u Sportskom centru „Šumice” u Beogradu. Prema rečima Slaviše Milijića, džudo majstora i trenera DŽK „Karađorđević”, na ovom školskom takmičenju je učestvovalo 700 učenika iz 300 škola, a konkurencija je bila velika i jaka.

Sokobanjski džudo klub je učestvovao sa šest takmičara iz Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” i jednim takmičarem koji pohađa Srednju školu „Branislav Nušić”. Uspeh nije izostao ni ovog puta, uprkos izuzetno jakoj konkurenciji, tako da su Sandra Adamović, učenica osmog razreda i Uroš Ristić, osvojili treće mesto.

Uroš je ujedno bio i najmlađi učesnik u svojoj starosnoj kategoriji, jer je krenuo ranije u školu. Ovo je njegovo prvo učešće na državnom takmičenju i odmah je osvojio medalju. Jovan Marjanović osvojio je peto mesto, a Tara Todorović sedmo mesto.

Što se tiče daljih planova, već šestog i trinaestog maja, sokobanjski džudisti učestvovaće na dva međunarodna turnira u Nišu i Jagodini kao i na Prvenstvu centralne Srbije za starije devojčice i dečake koje će biti održano 21. i 27. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + 9 =