Сокобањски ђаци на отварању Спортских игара младих у Београду

Друштво Спорт

Спортски радници у Сокобањи спроводе разне активности како би децу приволели спорту и на тај начин им обезбедили правилан развој и здраве животне навике. Једна од тих активности била је и недавна посета сокобањских школараца свечаном отварању Спортских игара младих у Београду, намењених деци од 7 до 18 година.

У фокусу је била промоција спорта, здравог начина живота и фер плеј, каже нам Милош Крстић, директор Спортског центра „Подина” које је организатор ове посете у сарадњи са Спортским играма младих. У посету престоници било је 72 ђака од првог до осмог разреда, а посебно их је, по речима директора, обрадовао сусрет са нашим популарним и успешним спортистима.

– Манифестацији су присуствовали многи наши прослављени спортисти са којим су малишани имали прилику да се сликају. Поред министра спорта Зорана Гајића, била је и најбоља одбојкашица на свету Тијана Бошковић, капитен одбојкашке репрезентације Маја Огњеновић, кошаркаш Дејан Томашевић и наравно градоначелник Београда Александар Шапић – наводи Крстић.

Осим Трга Републике, где је одржана свечаност поводом отварања Плазма спортских игара младих, сокобањски школарци овом приликом посетили су и зоолошки врт, што их је, по речима, директора, посебно одушевило.

Такмичења у оквиру Спортских игара младих ове године у Сокобањи су одржана седми пут. Ова манифестација има међународни карактер, па ће  победници Спортских игара младих у Србији ове године завршити такмичење на међународној завршници у Сплиту.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − five =