Припреме за сезону: Уређују се паркови и излетишта, нови мобилијар на Озрену

Друштво

Једно од најпосећенијих бањских и туристичких места у Србији ових дана припрема се за почетак предстојеће летење сезоне, мада су са почетком лепог времена популарне сокобањске локације већ препуне посетилаца. Ипак највећи прилив гостију очекује се током летњих месеци, па радници општинског предузећа „Зеленило” ових дана увелико раде на чишћењу, кошењу и уређењу градских површина и околних излетишта.

Ту су и припреме за први овогодишњи вашар, који ће се одржати на празник Светог цара Константина и царице Јелене, 3. јуна, на месту некадашње циглане „Дрина”. У „Зеленилу” кажу да и поред кишовитог времена успевају да ураде планирано.

– Јавно предузеће ‘Зеленило’ се растргло ових дана. Почетак је припрема пред сезону, вашар је у понедељак, пало је доста кише, сунчано је и топло, ништа нам не иде наруку када је у питању време, али смо вредни максимално – каже Јелена Миковић из ЈП „Зеленила” и додаје да су бањички и централни градски парк покошени већ трећи пут од почетка године, као и да је уређено преко 80% улица у самој Сокобањи.

По речима наше саговорнице, неке посећеније локације чисте се и три пута недељно, а да би јавне површине биле што лепше радници су овог пролећа засадили и 18.000 биљака.

Новина која ће посебно обрадовати најмлађе посетиоце овог лета јесте мобилијар поред језера на Озрену, на заштићеном подручју Споменика природе Рипаљка, једном од најпопуларнијих сокобањских излетишта.

Иначе, у надлежности сокобањског „Зеленила” је око 28 хектара површина, од тога пет и по хектара је локално зеленило, парковске и јавне површине, а 22,5 хектара су излетишта.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − two =