Lokalni akcioni plan

Нови локални акциони план за бољи положај избеглих и расељених лица

Друштво

У сали Општине Сокобања јуче је одржана инфо сесија о припремама за израду локалног акционог плана, а у оквиру глобалног програма „Миграција и дијаспораˮ, који Комесаријат за избеглице и миграције, у сарадњи са ГИЗ-ом, спроводи у 20 општина широм Србије. Локални акциони планови за решавање питања избеглих и интерно расељених лица су стратешки документи локалних самоуправа којима се утврђују потребе избеглих и расељених лица и предвиђају мере и активности у циљу унапређења њиховог положаја.

Lokalni akcioni plan

Према речима Сандре Илић, координаторке Комесаријата за избеглице и миграције, која је присуствовала састанку, задатак овог новог локалног акционог плана је да се унапреди процес управљања миграцијама на локалу, јер оне представљају велики изазов савременог доба.

– Документ који ће израдити локална самоуправа, односно Општина Сокобања, обухватиће све мигрантске категорије, дакле избеглице, интерно расељена лица, повратнике по основу споразума о реадмисији, жртве трговине људима као и све регуларне миграције – додала је Илић.

Састанку су присуствовали представници локалне самоуправе, Црвеног крста Сокобања, Центра за социјални рад и Основне школе „Митрополит Михаилоˮ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 13 =