Пламен пријатељства на почетку спортског дана: Киша променила планове, али не и расположење

Друштво Спорт

Симболичним паљењем бакље у Спортској хали Средње школе „Бранислав Нушић” у Сокобањи данас је отворен Спортски дан намењен дечацима и девојчицама који се надмећу у више спортских дисциплина. Због кишног дана такмичења се одржавају у спортској хали средње школе, малој сали основне школе, као и на спортским теренима поред ових образовних установа.

Свечаном отварању присуствовали су Данијела Васиљевић, председница Скупштине општине Сокобања, Оливера Денић народна посланица, Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”, Тања Глигоријевић, директорка Основне школе „Митрополит Михаило”, Душан Мијајловић, директор Предшколске установе „Буцко” и Милош Крстић, директор Спортско-рекреативног центра „Подина”.

Пламен пријатељства по угледу на олимпијске игре, заједно са Виктором маскотом игара, упалиле су младе, перспективне спортисткиње Емилија Тешовић и Мила Милетић. Дунав осигурање Дан спорта, како је назван овај спортски догађај, организују Плазма спортске игре младих.

У име локалне самоуправе обратила се Данијела Васиљевић, председница Скупштине општине Сокобања, рекавши да је младост у Сокобањи гарант прогреса и пожелевши гостима добродошлицу у једно од три најпосећенија места у Србији.

– Туристичко место које за нешто више од месец дана слави изузетно важну годишњицу 187 година бављења туризмом. Хвала организаторима овогодишње манифестације ‘Игре младих’, што је спојиво и нераскидиво, спорт и туризам, а посебно младост као гарант нашег прогреса и будућег успеха. Сигурно вам је најважније да победите, али ово је истовремено прилика да се дружите, остварите нова пријатељства и понесете лепе утиске из ове наше Сокобање – поручила је Васиљевићева.

Ово је седми пут како се Спортске игре младих одржавају у Сокобањи, подсећа народна посланица Оливера Денић и додаје да је сваке године све боља организација, захваљујући Спортском центру „Подина” и Општини Сокобања.

– Напоменула бих као мајка вишегодишњих учесника у Спортским играма младих, ипак су у целој организацији тренери носећи стубови ове манифестације. То су Миљана Радовановић, Димитрије Петровић, Никола Младеновић, јер они су стожер целе организације, односно они су ти који окупљају и мотивишу децу да учествују. Ово је једна симболика. Наша идеја и циљ је да се деца што више баве спортом, да се што више друже. Данас је и Међународни дан породице, тако да је мени јако драго што овај велики светски празник обележавамо у духу осмеха, игре и пријатељства – навела је Денићева.

По речима директора Плазма Спортских игара младих Филипа Комарице, поред спортских вредности на овим такмичењима негују се и фер плеј и толеранција, а они који остварују фер-плеј резултате јесу звезда водиља Спортских игара младих. Он се захвалио и локалној самоуправи на подршци.

– Морам да похвалим стварно људе из града, из локалне самоуправе Сокобање, наравно нашег пријатеља координатора Милоша Крстића који ради невероватну ствар за развој деце и на побољшању услова за њих. Победници Спортских игара младих у Србији ће завршити такмичење на Међународној завршници која се одржава сваке године у Сплиту – рекао је Комарица.

Дан спорта отпочео је атлетиком, затим је настављен игром између две ватре, а одржавају се и такмичења у одбојци, баскету, Кока кола куп у малом фудбалу и на самом крају такмичење између две ватре за најмлађе учеснике.

Следећа станица Спортских игара младих је град Ниш, где ће се Дан спорта одржати сутра, затим следе Власотинце, Сурдулица, Лебане, Куршумлија и Нови Пазар.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 5 =