Projekat Osnovna škola

Сокобањци удружени у заштити човекове околине

Друштво

У сокобањској основној школи приводи се крају реализација пројекта „Улога ученика у заштити човекове околинеˮ, који су заједнички покренули Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство животне средине. Сокобањска школа је једна од 29 у Србији која је испунила услове да учествује у пројекту.

Крајем прошле недеље ову установу посетили су представници Министарства животне средине који су одржали предавање за ученике и наставнике школе.

– У пројекту је учествовало много ученика и наставника наше школе. Сви су се укључили у рад. Надам се да је едукација била добра и да су наши ученици стекли основно знање о потреби заштите човекове околине – каже директорка школе „Митрополит Михаилоˮ Тања Глигоријевић.

Projekat Osnovna škola

Да је Сокобањцима стало до очувања животне средине, показује то што се у реализацију пројекта укључило више установа и удружења.

– Ово је пројекат који се спроводи у сарадњи основне школе, Сокобањског еколошког друштва, Планинарског друштва ‘Оштра чука’, Месне заједнице Раденковац, ‘Зеленила’, наравно и Општине Сокобања. Циљ је да се деца што више баве природом и да више времена проводе у њој. Зато смо ставили акценат на наш планинарски дом у селу Раденковцу где се спроводе радионице и разне активности – наводи Младен Антић из Планинарског друштва „Оштра чукаˮ.

Projekat Osnovna škola

Завршне активности биће спроведене у петак, 18. марта, у Гимназији „Бора Станковићˮ у Нишу где ће и ученици сокобањске школе представити реализацију овог пројекта и учествовати у еколошком квизу. Најбоље школе ући ће у ужи избор за награду, која ће вероватно бити опрмање једне еколошке учионице.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 10 =