Сокобања на НАЛЕД-овим „Септембарским сусретима” на Белом двору

Друштво

Традицонални „Септембарски сусрет”, 17. по реду, у организацији НАЛЕД-а којем је ове године присуствовало преко 1000 гостију, државних и локалних лидера, привредника, представника међународне заједнице и дипломатског кора, одржан је јуче. Као и сваке године, на Белом двору је обележен крај лета и почетак нове сезоне реформи за унапређење пословног амбијента у Србији.

Свечаности су ове године испред Општине Сокобања присуствовали одборници Скупштине општине Сокобања Драган Младеновић и Марко Тешовић.

Значају овог великог скупа допринело је и присуствово амбасадора Велике Британије Едвард Фергусон, затим министра за рад, запошљавање борачка и социјална питања Николе Селаковића, министра грађевинарства Горана Весића, генералног директора компаније „Гомекс” Горана Ковачевића, и наравно принца Александра и принцезе Катарине Карађорђевић као домаћина.

Саставни део Септембарских сусрета је и представљање и дегустација одабраних локалних специјалитета, хране и вина са географским пореклом. Сокобања је и ове године допринела организацији са РАКИЈОМ СУСРЕТА. Овогодишња ракија Септембарских сусрета НАЛЕД-а је Јабуковача са Ртња, Пољопривредног газдинства „Јоцић” из Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 11 =