Sokobanja jedna od najposećenijih destinascija, septembar rekordan

Društvo Turizam

Sokobanja je ove godine ostvarila izuzetan turistički promet, ako izuzmemo prolećne mesece, od kada se meri turistički promet u republičkom Zavodu za statistiku, saznajemo u Turističkoj organizaciji Sokobanja.

Ove godine je septembar mesec bio jači, po turističkom prometu, od jula meseca koji je uz avgust, mesec kada ima najviše gostiju u Sokobanji tokom godine. Tokom septembra meseca ove godine Sokobanju je posetilo 22 hiljade turista koji su ostvarili nešto manje od 130 hiljada noćenja što je čini najposećenijom turističkom destinacijom u Republici Srbiji u pomenutom mesecu.

– Kada je u pitanju oktobar mesec Turistička organizacija Sokobanje prikuplja podatke i evidentira ih u evidencionu bazu republičkog Zavoda za statistiku ali se to odnosi samo na privatni smeštaj, odnosno smeštaj u domaćoj radinosti. Mi, iako, još uvek nemamo kompletne podatke za oktobar mesec po do sada prikupljenim podacima imamo rast broja noćenja u odnosu na oktobar prošle godine od 7, 8 posto – kaže Ljubinko Milenković direktor Turističke organizacije Sokobanja.

Ovom rezulatatu doprinela je dobra turistička promocija Sokobanje, na turističkom tržištu, uz podršku Turističke organizacije Srbije koja je bila usmerena ove godine, pre svega, na domaće tržište zbog specifične situacije sa Korona virusom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 3 =