Стоп коришћењу пиротехнике: Избегните да повредите себе и друге

Друштво

Полицијска управа Зајечар је доставила нашој редакцији допис у коме апелује на грађане да током предстојећих празника не користе пиротехничка средства, јер на тај начин могу повредити себе, али и особе у својој околини.

У пристиглом мејлу подсећају се родитељи да игра са пиротехником може бити изузетно опасна, да може доћи до тешких повреда, опекотина, раздеротина, повреда лица, шака, а у тежим случајевима и до инвалидитета, али и до пожара и експлозија.

Из Полицијске управе Зајечар подсећају да је законом изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима. Такође напомињу да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Овлашћена службена лица у Полицијској управи у Зајечару активно предузимају све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава, а они које затекну да неовлашћено продају биће санкционисани, а пиротехника ће им бити одузета, стоји на крају овог саопштења ПУ Зајечар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 15 =