Сокобања једна од најпосећенијих дестинасција, септембар рекордан

Друштво Туризам

Сокобања је ове године остварила изузетан туристички промет, ако изузмемо пролећне месеце, од када се мери туристички промет у републичком Заводу за статистику, сазнајемо у Туристичкој организацији Сокобања.

Ове године је септембар месец био јачи, по туристичком промету, од јула месеца који је уз август, месец када има највише гостију у Сокобањи током године. Током септембра месеца ове године Сокобању је посетило 22 хиљаде туриста који су остварили нешто мање од 130 хиљада ноћења што је чини најпосећенијом туристичком дестинацијом у Републици Србији у поменутом месецу.

– Када је у питању октобар месец Туристичка организација Сокобање прикупља податке и евидентира их у евиденциону базу републичког Завода за статистику али се то односи само на приватни смештај, односно смештај у домаћој радиности. Ми, иако, још увек немамо комплетне податке за октобар месец по до сада прикупљеним подацима имамо раст броја ноћења у односу на октобар прошле године од 7, 8 посто – каже Љубинко Миленковић директор Туристичке организације Сокобања.

Овом резулатату допринела је добра туристичка промоција Сокобање, на туристичком тржишту, уз подршку Туристичке организације Србије која је била усмерена ове године, пре свега, на домаће тржиште због специфичне ситуације са Корона вирусом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =