Одиграна фудбалска утакмица поводом дана сокобањске средње школе

Друштво

У оквиру обележавања Дана Средње школе „Бранисалв Нушић” јуче је у спортској хали мешовита екипа сокобањске средње школе, састављена од ученица и професора, одиграла пријатељску фудбалску утакмицу са женском екипом ФК „Машинац” из Ниша. Милан Гавриловић професор математике, један од чланова сокобањске екипе, истиче да је изузетна част што је ЖФК „Машинац” прихватио позив да учествује у обележавању дана школе.

 

− Клуб „Машинац” је сви знају најтрофејнији клуб у Србији, можда и на Балкану, познат широм Европе, екипа која је дуго година играла Лигу шампиона. У свакој селекцији имају неколико репрезентативки тако да је стварно изузетна част што су дошли да увеличају обележавање нашег дана школе − рекао је Милан Гавриловић.

Перица Крстић, председник Управног одбора ЖФК „Машинац” каже да је руководство овог клуба иначе заинтересовано да са своје стране допринесе развоју интересовања код средњошколаца за спорт а да у свом клубу има девојчице из Сокобање, тако да је тако и кренула сарадња и да су они решили да дају свој допринос да се и на овај начин, једном занимљивом пријатељском утакмицом, обележи значајан датум у историји развоја сокобањске средње школе.

Средња школа „Бранислав Нушић” током ове недеље, разним активностима обележава свој дан али и јубилеј, шездесет година постојања ове образовне установе. Поводом тога у Конгресној сали хотела „Моравица” сутра ће са почетком у 13 часова бити одржана и Свечана академија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 4 =