SNS

ОО СНС: Заједно са Републиком решавамо проблеме

Друштво Политика

Општински одбор Српске напредне странке Сокобања одржао је данас конференцију за новинаре. На почетку конференције Владимир Миловановић, председник ОО СНС је рекао да ће се Српска напредна странка и у наредном периоду као и до сада трудити да на све начине и користећи све могућности побољша положај свих грађана на територији општине Сокобања. Осврнувши се на недавну посету потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, в.д. директора „Електропривреде Србије” Милорада Грчића и директора ЈП „Путеви Србије” Зорана Дробњака, Миловановић је упознао јавност са договорима који су том приликом постигнути.

‒ Са министром Стефановићем договорено је да ће у наредном периоду у Полицијској станици Сокобања, запослити још четири лица, а у циљу веће безбедности на територији Општине Сокобања, као и да ће до краја ове године ватрогасно-спасилачка јединица добити ватрогасно возило. Такође је договорено да Општина Сокобања у наредном периоду ватрогасно спасилачкој јединици купи брзо интервентно возило које ће умногоме помоћи приликом гашења пожара и пружања помоћи угроженим лицима у саобраћајним незгодама ‒ каже Миловановић.

‒ Са господином Дробњаком је договорена до краја године рехабилитација државног пута од Алексинца до Сокобање, као и да ‘Путеви Србије’ асфалтирају пет улица у Сокобањи (Светозара Марковића, Бранка Ђурића, Миће Панића, Бањичку и Омладинску). У току је и израда пројектно-техничке документације за излазак Сокобање на аутопут. Поред тога са Дробњаком је договорено и да се пролећа наредне године крене са рехабилитацијом државног пута од Сокобање према Књажевцу ‒ рекао је Миловановић.

Према речима Миловановића, Грчић је у току разговора истакао да Сокобање, као једна од најважнијих туристичких дестинација у Србији, мора да има и квалитетно снабдевање електричном енергијом. Он је обећао да ће до пролећа бити пуштена у рад и трафостаница на белопоточком путу у коју је инвестирано око два милиона евра.

‒ Договорено је да се до краја године спреми документација и да се приватизује ‘Лептерија’ д.о.о. у чијем су власништву хотели ‘Здрављак’ и ‘Турист’, ресторан ‘Чока’ и објекти у селу Јошаница. Из изложеног видите колико претходна власт није имала слуха за решавање ових проблема, али заслугом Владе Републике Србије и председника Александра Вучића ми те проблеме решавамо и паралелно са тим радимо на новим пројектима за лепшу и бољу Сокобању ‒ рекао је Миловановић на крају свог обраћања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten − three =