Сокобања део делегације Србије на састанку у Бакуу

Друштво Туризам

На позив потпредседника владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића, директор Туристичке организације Сокобања Љубинко Миленковић, као члан делегације Републике Србије учествоваће на састанку који ће 24. децембра у Бакуу одржати министар економије и индустрије Азербејџана Шахин Мустафајев и министар Љајић. Састанак ће бити организован у оквиру великог скупа о туризму који се одржава у Бакуу, јер су представници Азербејџана заинтересовани за улагање у наш туризам, пре свега у бање.

Поред министра Љајића и представника Сокобање, чланове делегације чине представници ЈП „Палић” и Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда”.

Ljubinko Milenkovic

 – Након састанка два министра, биће одржани састанци са потенцијалним инвеститорима. На тим састанцима презентоваћу све могућности нашег места за браунфилд и гринфилд инвестиције и за хотелске капацитете високе категорије, када то кажем, мислим пре свега на могућу приватизацију хотела ‘Здрављак’ и ‘Турист’, односно објеката ХТП ‘Лептерија’ у стечају али и на нове хотеле – истиче Миленковић.

Посета почиње у недељу 23. Децембра, а завршава се 25. децембра. Према речима Миленковића, поред остваривања добрих контакта и проналажења инвеститора, ово ће бити добра прилика да наша делегација усвоји неке примере добре праксе туризма Бакуа јер је овај град последњих година постао једна од светских дестинација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − four =