Дочек Деда Мраза и „Башта отвореног срца”

Друштво

Туристичка организација Сокобања под покровитељством Општине Сокобања организује традиционални дочек Деда Мраза у амфитеатру испред Завичајног музеја у петак 28. децембра са почетком у 17 часова. Најмлађи мештани са својим другарима, родитељима, бакама и декама дружиће се и са глумцима Аматерског „СБ” позоришта који ће извести новогодишњу представу за децу.

– Ово је прилика да позовем све малишане да у петак дођу испред Завичајног музеја и уживају у једној сјајној предстви коју ће извести сокобањско позориште и да сви заједно дочекамо Деда Мраза који ће свој деци поделити слаткише – каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања(ТОСБ).

Туристичка организација Сокобања сваке године организује још једну лепу и веселу новогодишњу манифестацију под називом „Башта отвореног срца”. Она се, по традицији, организује првог дана нове године, односно 1. јануара тачно у подне, у башти „Озрен”. Бањске госте и мештане дочекаће аниматори који ће поделити слатке поклоне најмлађима и трубачки оркестар „Барка” из Књажевца.

Посетиоци се могу окрепити топлим напицима и окусити неке од традиционалних специјалитета: питу са кромпиром, купусник, погачице са чварцима, проју са сокобањским сиром и слатке ђаконије: ванилице, питу са јабукама, медењаке. Идеја нам је да на овај начин сви што веселији уђемо у нову годину – истиче Миленковић.

Директор Миленковић је овом приликом у име Туристичке организације Сокобања свим мештанима и гостима честитао долазеће празнике и пожелео пуно здрављаља, среће и успеха у новој 2019 години.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + fifteen =