Skupština

Усвојен буџет за наредну годину без одборника ДС-а

Политика

На јучерашњој седници Скупштине општине Сокобања главна тачка и тема о којој је једино било дискусије је „Разматрање и доношење Одлуке о буџету општине Сокобања за 2019. годину са кадровским планом Општинске управе општине Сокобања”. Очекивани буџет за наредну годину је 804.412.000 динара.

Председник општине Исидор Крстић каже да је у питању развојни буџет чији ће значајни део бити намењен за инвестиције које ће имати за циљ унапређење инвестиционог амбијента Сокобање.

„Горући и највећи проблем у Сокобањи је водоснабдевање и ми ћемо у наредној години највише новца и енергије уложити у решавање тог проблема заменом азбестно-цементних цеви, реконструкцијом фабрике воде и укључивањем нових изворишта”, каже Исидор Крстић председник општине Сокобања.

Skupština

Пре самог почетка седнице представници Демократске странке напустили су седницу јер није усвојен њихов предлог за допуну дневног реда. Тражили су да одборници размотре стављање ван снаге одлуке усвојене на прошлој седници којом се повећава порез на непокретности и доношење одлуке којом ће цене бити враћене на ниво прошлогодишњих. Према речима Тање Николић, шефа одборничке групе Демократске странке, значајан део буџета за наредну годину који је преко милијарду динара чине средства која ће бити остварена повећањем поменутих цена.

Skupština

Одборници су дали сагласност на програме пословања за наредну годину ЈП „Зеленило”, ЈКП „Напредак”, Народне библиотеке „Стеван Сремац”, Туристичке организације Сокобања, Центра за социјални рад, Дома здравља Сокобања и Спортско-рекреативног центра „Подина”. Милош Крстић, који је у предходном периоду био вршилац дужности, је, већином гласова одборника, именован за директора Спортско рекреативног центра.
Усвојена је и одлука о усвајању пројекта „Лекар на селу”, који се већ неколико година реализује у неколико сокобањских села. Према извештају, укупан број пацијената у сеоским амбулантама за период од фебруара до децембра је 4830 са тенденцијом раста. Такође, одборници су усвојили и извештај о реализацији пројекта „Кућно лечење, палијативно збрињавање и помоћ старим и болесним особама, као и особама са инвалидитетом” за период од 1. јануара до краја до 2018. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + five =