Sokobanja deo delegacije Srbije na sastanku u Bakuu

Društvo Turizam

Na poziv potpredsednika vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković, kao član delegacije Republike Srbije učestvovaće na sastanku koji će 24. decembra u Bakuu održati ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahin Mustafajev i ministar Ljajić. Sastanak će biti organizovan u okviru velikog skupa o turizmu koji se održava u Bakuu, jer su predstavnici Azerbejdžana zainteresovani za ulaganje u naš turizam, pre svega u banje.

Pored ministra Ljajića i predstavnika Sokobanje, članove delegacije čine predstavnici JP „Palić” i Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda”.

Ljubinko Milenkovic

 – Nakon sastanka dva ministra, biće održani sastanci sa potencijalnim investitorima. Na tim sastancima prezentovaću sve mogućnosti našeg mesta za braunfild i grinfild investicije i za hotelske kapacitete visoke kategorije, kada to kažem, mislim pre svega na moguću privatizaciju hotela ‘Zdravljak’ i ‘Turist’, odnosno objekata HTP ‘Lepterija’ u stečaju ali i na nove hotele – ističe Milenković.

Poseta počinje u nedelju 23. Decembra, a završava se 25. decembra. Prema rečima Milenkovića, pored ostvarivanja dobrih kontakta i pronalaženja investitora, ovo će biti dobra prilika da naša delegacija usvoji neke primere dobre prakse turizma Bakua jer je ovaj grad poslednjih godina postao jedna od svetskih destinacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − sixteen =