SO

СО: Образовање заједничке јединице за интерну ревизију општина Бољевац и Сокобања

Друштво Политика

На данашњој, ванредној, седници Скупштине општине Сокобања нашла се једна тачка, давање сагласности за закључење споразума о образовању заједничке јединице за интерну ревизију. Како сазнајемо од начелника Општинске управе Александре Марковић, која је била и известилац по овој тачки дневног реда, Министарство државне управе и локалне самоуправе је маја месеца протекле године расписало јавни позив за подношење предлога за пројекат успостављања унапређења међуопштинске сарадње након чега је Општина Сокобања, у сарадњи са Општином Бољевац, учествовала на поменутом конкурсу са пројектом који је поменуто министарство препознало као квалитетно и усвојило га.

Разлог хитности усвајања овог предлога је што је Општина Бољевац, као носилац пројекта, закључила уговор о додели средстава и у склопу тог уговора постоји рок у оквиру кога треба споразум да буде закључен.

SO

Јединица интерне ревизије ће вршити интерну ревизију свих корисника буџетских средстава општина Бољевац и Сокобања, њихових организационих делова, програма активности и процеса у њиховој надлежности.

Циљ интерне ревизија је да пружи независно, објективно уверавање и саветодавне услуге осмишљене да додају вредности и унапреде пословање ове две општине.

SO

У оквиру одборничких питања, одборник Социјалистичке партије Србије Борисав Тошић поставио је питање да ли ће бити надокнађена штета настала у пожару који је пре пар дана избиоу селу Николинац. Исидор Крстић, председник општине, рекао је да ће локална самуправа, у оквиру законских могућности, помоћи оштећене у пожару, али је апеловао на грађане да осигурају своју имовину јер је то једини начин да надокнаде штету на прави начин.

Седници нису присуствовали одборници Демократске странке.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 10 =