Sokobanja

Sokobanja beleži najviši rast turističkog prometa u Srbiji

Društvo Turizam

Sokobanja trenutno ima najviši rast turističkog prometa u našoj zemlji. Broj gostiju i noćenja u prvih devet meseci ove godine veći je nego u čitavoj prošloj godini koja je inače bila rekordna, a povećan je i broj stranih turista.

‒ Primera radi ja ću dati samo okvirne podatke da bi ste ih mogli uporediti sa prošlom godinom. Za celu prošlu godinu Republički zavod za statistiku registrovao je 101.000 dolazaka odnosno turista, dakle za svih 12 meseci i registrovao je oko 498.000 noćenja, a samo za prvih devet meseci u 2019. godini registrovano je 108.000 dolazaka i reko 500.000 noćenja, dakle bez podataka za oktobar, novembar koji je u toku i naravno decembar. Prema tome, ovo će svakako biti rekordna godina kada je rast turističkog prometa u pitanju – kaže Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja.

Sokobanja

Milenković dodaje da vlada i veliko interesovanje za novogodišnje praznike, a da su neki hoteli rasprodali svoje kapacitete još u martu mesecu. Ono što je specifično jeste da već vlada i veliko interesovanje za doček 2021. godine.

‒ Naravno i svi raspoloživi kapaciteti u domaćoj radinosti, oni koji rade tokom cele godine, a ne samo sezonski, odlično se bukiraju i iskreno se nadam da će se ovaj trend rasta turističkog prometa nastaviti i tokom novogodišnjih praznika ‒ istakao je Milenković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − 2 =