Bisokop

Миловановић: Почиње реконструкција „Моравице”

Друштво Политика

Председник Општинског одбора СНС Сокобања Владимир Миловановић доставио је нашој редакцији саопштење за јавност у коме подсећа грађане да данас почиње прва фаза реконструкције биоскопа „Моравица” и да је вредност радова преко 23 милиона динара. Средства су обезбеђена преко пројекта „Градови у фокусу”, Министарства културе Републике Србије. У овој фази радова предвиђена је реконструкција крова, уређење простора испред објекта, што подразумева реконструкцију платоа испред биоскопа и израду паркиралишта. Такође, предвиђена је и замена столарије на објекту, као и израда фасаде, а у циљу побољшања енергетске ефикасности самог објекта.

Миловановић напомиње да раније реконструкције овог објекта нису изведене на начин на који би требало да буду изведене и да је предметни објекат и након изведених радова наставио са пропадањем, те се сада након извођења предвиђених радова очекује да објекат испуни услове за употребу и коришћење, а за потребе свих грађана Сокобање.

Такође, у току је израда пројектно-техничке документације за реконструкцију улице Озренске ливаде у Сокобањи, познатијој као пут од „Грудног” до „Очног”, дужине од око 1650 метара, где ће поменутим пројектом бити предвиђена замена постојеће коловозне конструкције новом конструкцијом од асфалта, као и каналисање атмосферских вода испод улице. Што се тиче радова на уређењу сеоских улица, исти су у завршној фази. Овим радовимаје знатно побољшан квалитет поменутих улица, што није урађено протеклих 40 година. Са тим радовима наставиће се и у наредној години, где ће бити обухваћене преостале улице које нису биле у програму за 2019. годину.

‒ Напомињем, да је све напред наведено, резултат подршке коју руководство Општине Сокобања има од Владе Републике Србије и председника Републике Србије господина Александра Вучића, који је радом и залагањем да наша земља има економију која је устала, војску која је снажнија, нарушио и своје здравље. ОО СНС Сокобања, даје огромну подршку свом председнику у даљем раду, који ће својом енергијом изгурати и све пројекте, ауто-путеве болнице и фабрике и успешно водити Србију у бољу будућност ‒ закључује Миловановић у саопштењу достављеном нашој редакцији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =